Mehmet Aslantuğ kimdir?

Çok sayıda sinema ve filmde rol alan oyuncu Mehmet Aslantuğ, Türkiye İşçi Partisi’nden Muğla birinci sıra milletvekili adayı oldu.

Mehmet Aslantuğ, 25 Eylül 1961’de Samsun’un Çarşamba ilçesinin Dikbıyık beldesinde dünyaya geldi. Anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abzah olan Çerkes kökenli çiftçi bir ailenin beşinci ve son çocuğu olan Aslantuğ, ilk, orta ve lise eğitimini ise Terme ilçesinde tamamladı. 1978 yılında işletme fakültesine kaydını yaptırdı ancak öğrencilik yıllarında, Deneme Sahneleri’nde başlayan oyunculuğunu, 1985 yılında, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonelleştirdi.

1993 yılında Detay Film’i kurdu. Aslantuğ, 1997-2000 yılları arasında ATV’de yayınlanan ‘Sıcak Saatler’ dizisinde canlandırdığı Sedat Yalçın karakteri ile ve yine ATV’de 2003-2005 yılları arasında yayınlanmış ‘Bir İstanbul Masalı’ dizisinde canlandırdığı Selim Arhan karakteri ile tanındı.

Aslantuğ, 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oldu.

Aslantuğ’un filmografisi şöyle:

1986 Gündoğmadan
1987 Ateş Böceği
1987-1988 Belene
1989-1990 İz Peşinde
1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
1990 Vurguna İnmek
1991 Kopuk Dünyalar
1991 Karayar Köprüsü
1992 Kapıları Açmak
1993 Yalancı
1994 Yengeç Sepeti
1994 Gerilla
1995 Bir Kadının Anatomisi
1995 Kurtuluş
1996 Akrebin Yolculuğu
1997 Yeni Bir Yıldız
1997-2000 Sıcak Saatler
1999 Merdoğlu
2001-2002 Hırsız
2003-2005 Bir İstanbul Masalı
2009 Hanımın Çiftliği (Muzaffer Bey)
2010 Aşkın İkinci Yarısı (Senarist-Yönetmen)
2011 Canım Babam (Doktor Kerem)
2012 Veda (Dizi) Mehmet Reşat Bey
2013 Ben Onu Çok Sevdim – Adnan Menderes
2015 Aşkın Kokusu – Aziz
2016 Kördüğüm – Enver

Aslantuğ’un ödülleri şöyle:

1990-1994-1997-2004 yıllarında Altın Kelebek Ödülü
1992-1993-1994 yıllarında Altın Portakal
1994 yılında Altın Koza
1995 yılında Çağdaş Sinema Oyuncuları
1998 yılında Altın Objektif

(HABER MERKEZİ)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*